Wat hebben we gedaan:

  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

SCHIETBIOSCOOP
HARDERWIJK

Schietbaan met gunshop en vergaderzaal

Op het Harderwijkse bedrijventerrein Drielanden-Groene Zoom is sinds 2015 dit bijzondere bedrijfspand gevestigd als onderdeel van een drietal bedrijven gericht op ontspanning.

Doel
Het onderwerp ‘Leisure’ – ontspanning en plezier – heeft daarom een grote rol gespeeld bij het ontwerpen van dit bedrijfspand.

Functionaliteit
In een schietbioscoop projecteert men een film op een papierbaan. Politie, jachtopzieners en jagers kunnen hun schietvaardigheden (op bewegende doelen) oefenen. De schietbaan is meer dan 40 meter lang.

Materiaal
De bouw is uitgevoerd in ‘zicht’ beton. De lengte en materiaal vormen het concept van het ontwerp, waarbij de winkel en vergaderzaal aan de schietbaan zijn gekoppeld. Daarom is bij de entree een glazen pui bedacht zodat het ruwe beton zichtbaar en naar binnen toe doorloopt.

Eyecatchers
We hebben ervoor gestreden dat de extra centerpengaten geboord en afgesmeerd werden met een donkere specie, waardoor het gebouw een krachtigere uitstraling heeft gekregen. Met papieren stippen is in het werk het aantal gaten per paneel bepaald. Ook de opdrachtgever vond uiteindelijk dat de gaten belangrijk voor het ontwerp waren. Daarnaast valt het toepassen van een kwalitatief hoog sandwichpaneel op, waarbij aandacht aan de kleur en golf van het paneel is besteedt.

Feiten en cijfers:

  • 1160m² BVO
  • Hoogste punt 8 meter

Medewerker aan het woord

Anita – architect

'Het is mooi hoe het (zon)licht buiten op de panelen reflecteert.'

Met name aan de buitenkant van het ontwerp hebben we gestreden voor een aantal belangrijke eyecatchers. Helaas zijn de stickers op de sandwichpanelen op de gevel aan de  Kolbaanweg tijdens de uitvoering gesneuveld, dit had het ontwerp een nog krachtigere uitstraling gegeven. Het is mooi hoe het (zon)licht buiten op de panelen reflecteert.

Gerelateerde Projecten