Wat hebben we gedaan:

  • Functieverandering
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

Nieuwbouw
groepsaccomodatie
bij de herberg ’t Vossegat Uddel

Om het ontwerp te laten inpassen in de omgeving en naar de achtergelegen enk, was openheid een belangrijk uitgangspunt.

Locatie
In het buitengebied van Apeldoorn in buurtschap Meerveld in Uddel is áchter de bestaande herberg een groepsaccommodatie ontworpen, gerealiseerd in 2013.

Historie
Herberg ´t Vossegat is gevestigd in een historische T-boerderij, gelegen op een uit de oudheid stammend erf. De boerderij had in het verleden de functie van herberg. Het pand lag aan de doorgaande route van Arnhem naar Harderwijk en vormde een belangrijke pleisterplaats, zelfs koningin Wilhelmina heeft de herberg

Openheid
Om het ontwerp te laten inpassen in de omgeving en naar de achtergelegen enk, was openheid een belangrijk uitgangspunt. Het gebouw lijkt een toevallige situering te hebben gekregen, zoals dat in historische opzet van erven gebruikelijk was. Op deze manier wordt het op een natuurlijke wijze in het landschap opgenomen.

Uitstraling
De accommodatie bestaat uit een Bed&Breakfast en groepsruimtes. De uitstraling van dit pand is sober van kleur en krachtig van vorm. Hierdoor blijft het agrarische karakter van het gebied behouden. Door de clustering van dakvensters ontstaat er een zee van licht en ruimte.

Feiten en cijfers:

  • 1120m² BVO
  • Hoogste punt 9,1 meter

Medewerker aan het woord

Anita – architect

'De historie van een pand maakt het ontwerpen vaak extra boeiend en leuk om te doen.'

Welke elementen van toen kun je nu nog (of weer) functioneel en esthetisch gezien inzetten? Interessant om over zulke dingen na te denken.

Gerelateerde Projecten