Wat hebben we gedaan:

  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming

Gezondheidscentrum en appartementen voor mensen met een zorgvraag

Het Salemterrein is in Ermelo een begrip. Op het parkachtige terrein, ooit aangelegd als ziekenhuisterrein, zijn al verschillende typen zorggebouwen aanwezig

 

Voormalig astmacentrum
Op de plaats van het voormalig astmacentrum hebben we het ontwerp mogen verzorgen voor een nieuw onderkomen voor twee huisartsen, een praktijk voor fysiotherapie en een apotheek. Op de verdiepingen worden 6 appartementen gerealiseerd voor mensen met een zorgvraag. De functionele indeling van de begane grond is mede bepalend geweest voor de vorm van het gebouw. Hiervoor is uitgebreid contact geweest met de bouwadviesgroep van de LHV.

Beeldbepalende villa blijft behouden
Op het perceel is een beeldbepalende villa aanwezig, die behouden blijft. De, door de Ermelose architect E. Knevel en zijn zoon architect Th.R. Knevel ontworpen, voormalige dokterswoning heeft kenmerkende details uit de jaren 30. In noords verband gemetselde gevels met donkere plint, kozijnen met glas in lood en samengesteld dak met brede bakgoten. De uitstraling en detaillering van de nieuwbouw is hier in grote mate van afgeleid. Zo is als metselwerk gekozen voor een paarsblauwe steen met ambachtelijke uitstraling. Bovendien is de kleur complementair met de oranjerode steen van de villa. Ook de brede bakgoten zijn in het ontwerp terug gekomen. 

Feiten en cijfers:

  • Huisartsen, fysiotherapie en apotheek.
  • 14 behandelkamers

Medewerker aan het woord

Alfons – Bim-modelleur en bouwkundige

De uitwerking van het gezondheidscentrum met bovenliggende appartementen is een mooie, uitdagende tekenklus. Rijk gedetailleerd in een jaren dertig stijl van de vorige eeuw, grote overstekken met getimmerde goten en klassiek gevelmetselwerk met spekbanden. Erg leuk om hieraan een bijdrage te leveren.

Gerelateerde Projecten