Zo werkt ’t bij de veluwse architecten

Bij de veluwse architecten werken drie professionele bouwkundigen, twee gecertificeerde architecten en een secretaresse. U vindt ons in het centrum van Ermelo waar wij met plezier en passie werken aan allerlei verschillende ontwerpen.

Een nieuwe woning of verbouwing

U wilt een nieuwe woning of een verbouwing aan uw bestaande huis, maar u heeft geen idee waar u moet beginnen. Gaat u eerst naar een architect, eerst naar de gemeente of begint u zelf al vast met schetsen? Ons advies is om een professional in de arm te nemen. Wij maken graag kennis met u en zijn benieuwd naar uw wensen, plannen en budget.

Een nieuw bedrijfspand of verbouwing

U wilt als zakelijke partij een nieuw bedrijfspand of een bestaand bedrijfsgebouw wijzigen? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij bieden u deskundige begeleiding en advies.

Doe gerust ideeën bij ons op
Maak kennis met ons team

Zo gaan we te werk

1. Vertel ons uw wensen

Als u niet weet waar u moet beginnen dan is het delen van uw plannen met de veluwse architecten een goede eerste stap. Met aandacht horen wij uw wensen aan en schatten meteen in of uw plannen haalbaar zijn. Zo ja, dan praten we door over het ‘programma van eisen’, dat zijn zaken zoals indeling, uitstraling, duurzaamheid, ligging ruimten, omgeving, tijdsduur en budget.

2. Kom samen met ons tot uw droomontwerp

Ontwerpen is méér dan alleen het maken van tekeningen. Wij gaan voor u aan het werk om een scala an technische zaken op een rij te zetten. Dit gebeurt in grofweg vier fasen:

Structuurontwerp
We beginnen met het uitzoeken van het bestemmingsplan en welke (gemeentelijke) procedures we in de gaten moeten houden bij het ontwerpen. Hierbij gaat het voornamelijk om massastudies, stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing. Daarna zetten we in grote lijnen al een hoofdontwerp voor u uit.

Voorontwerp
In deze fase werken we onder meer de stedenbouwkundige inpassing uit en kijken we naar de functionele en ruimtelijke indeling. Ook bepalen we samen met u materialen en kleuren. Naarmate het ontwerp vordert wordt het ontwerp steeds gedetailleerder.

Definitief ontwerp
In deze fase bevestigen we alle vormen, kleuren en afmetingen die in de vorige ontwerpen tot stand zijn gekomen. Uiteraard nemen we hierin ook de bouwfysische- en akoestische aspecten mee. Daarna vragen we de omgevingsvergunning voor u aan.

Technisch ontwerp
Om alle plannen straks goed te kunnen uitvoeren is deze fase onmisbaar. We maken een speciaal ontwerp met alle denkbare technische gegevens over onder meer het materiaal, de prestaties en de afmetingen. We maken bouwkundige, constructieve en installatietechnische bestekken voor de bouwers.

3. Op zoek naar een bouwer

Zijn de ontwerpen eenmaal klaar dan kan er gebouwd worden! We adviseren u graag over de kosten en zoeken de juiste bouwer(s) voor uw ontwerp. U kunt ervoor kiezen om de bouwplannen onderhands aan te besteden of meerdere offertes aan te vragen. Onderhandelingen met derden voeren wij graag namens u.

4. Aan de slag

Wie uw bouwplannen ook tot uitvoering brengt, wij zorgen ervoor dat die partij de juiste technische gegevens en werktekeningen heeft. Met regelmaat gaan wij naar de bouwplaats toe om te controleren of alles goed loopt. Nauwlettend houden wij van begin tot eind het (bouw)proces in de gaten.

Uw droomhuis tot in de puntjes uitgewerkt?
Onze specialisten realiseren uw wensen

Dit kunt u bij ons verwachten

Authenticiteit

‘U krijgt een uniek ontwerp’

Natuurlijk is het handig als u met eigen beeldmateriaal en voorbeelden naar ons toekomt. Maar aan ‘namaak’ doen wij niet. Wij maken uitsluitend op zichzelf staande ontwerpen die stuk voor stuk uniek zijn. Hiermee garanderen we authenticiteit. We gaan altijd op zoek naar dát element dat precies bij u past. Uiteraard letten we daarbij ook op de (maatschappelijke functie van de) omgeving, stijl, bestemming en groeninvulling.

Kennis van zaken

‘U weet zeker dat uw ontwerp tot in de kleinste details klopt’

Wij ontzorgen u graag bij het aanvragen van omgevingsvergunningen, het opstellen van beleidsstukken of de projectbegeleiding. In dit soort trajecten nemen wij u graag aan de hand om tot de realisatie van uw wens te komen. Zaken als stedenbouwkundige inpassing, bouwfysica en bouwbesluittoetsing? Wij weten waar we het over hebben.

Ontzorgen

‘U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde projectzaken’

Ook het contact met gemeente, aannemers of energieleveranciers vraagt specifieke kennis en ervaring. Wij hebben een groot netwerk van vaste contactpersonen binnen allerlei organisaties en gemeentes in de omgeving. Wij nemen deze contacten graag van u over.

Totaalplaatje

‘Uw plan kunnen wij van A tot Z voor u oppakken’

Of het nu gaat om vooroverleg met de welstandscommissie, het opstellen van het beeldkwaliteitsplan, het uitwerken en aanvragen van de omgevingsvergunning of de bouwer(s) controleren op hun werk: wij pakken het volledige proces voor u op.