/ Algemeen

Startschot voor nieuwbouw van 10 eengezinswoningen

Op maandag 12 maart is het startschot gegeven voor de nieuwbouw van 10 eengezinswoningen. Dit is een initiatief van het CPO in samenwerking met het Veluws Ontwerpburo. De wethouder Jan van den Bosch onthulde het bouwbord en het startschot ging gepaard met koffie en gebak.

Het is een intensief traject geweest wat uiteindelijk 3,5 jaar heeft geduurd. Alleen het vinden van een geschikte locatie duurde al 1,5 jaar. Daarom is het startschot extra bijzonder! Ook het project is bijzonder te noemen. CPO staat namelijk voor een gezamenlijk initiatief van meerdere mensen om een stuk grond te kopen en daar een aantal woningen op te bouwen.

De nieuwbouw van 10 eengezinswoningen wordt opgedeeld in twee blokken van vijf. De woningen worden in de klassieke jaren ’30 stijl gebouwd, ruim genoeg voor een compleet gezin. De woningen worden voorzien van drie slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder. Aan de voorzijde grenst de tuin aan de Kostersland en de achtertuin grenst aan de tuinen van het tweede blok. Een paadje met de ingang aan de Kozakkenkamp scheidt de achtertuinen van elkaar. Het zijn mooie, ruime tuinen van 8 รก 10 meter diep. Kortom, genoeg ruimte voor iedere (door)starter. Als het een beetje meezit kunnen de tien gezinnen het Sinterklaasfeest vieren in hun nieuwe woning!

Lees meer over de voortgang van het project
De bouw gaat in razendsnel tempo. Het heeft een lange aanloop gehad, maar bijna alles is dan ook geprefabriceerd op de bouw gebracht! Wanden, daken en vloeren, maar ook goten, overstekken en dakkapellen zijn in de fabriek gemaakt.