Wat hebben we gedaan:

  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp
  • Uitvoering en directie
  • Uitvoeringsgereed ontwerp

DVS ’33 Ermelo

Nieuwbouw tribune, kleedruimten en bestuurskamer met businessclub

Voetbalvereniging DVS ’33 gevestigd aan de Sportlaan in Ermelo heeft ons is gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuwe overdekte tribune aan het hoofdveld, ter vervanging van de oude tribune. Naar aanleiding hiervan is het plan opgevat om extra kleedruimten, met daaraan verwante functies, zoals een krachthonk en een massageruimte en de gewenste nieuwe bestuurskamer met businessclub mee te ontwerpen.

Het ontwerp, een vleugeldak met vrije zichtlijnen op het hoofdveld

De hoofdopzet van het ontwerp is een massieve onderbouw van zwarte betonsteen met daarboven een staalconstructie met een lichte puivulling. Daarnaast is gekozen voor een stalen dakconstructie die vrijdragend is ter plaatse van de tribune, zodat er geen kolommen het zicht op het hoofdveld ontnemen. Aan de zijde van de bestuurskamer/ businessclub wordt het vleugeldak gedragen door kolommen en bepalen daarmee de verschijningsvorm van het gebouw. Tussen de twee vleugels van het dak bevindt zich een gang, die de verbinding vormt tussen enerzijds de tribune en anderzijds de bestuurskamer en businessclub.

.Zwart en geel
De clubkleuren, zwart en geel, zijn in het ontwerp op diverse plaatsen opgenomen. Zoals de kuipstoeltjes van de tribune, de puivulling van de bovenbouw en het tegelwerk in de kleedruimten.

 

Feiten en cijfers:

  • Ca. 670m² tribune en kleedruimten
  • Ca. 280m² bestuurskamer en businessclub

Medewerker aan het woord

Anita – architect

Het ontwerpen van een tribune en kleedruimten was voor mij een nieuwe uitdaging, die ik graag ben aangegaan. Het concept van een vleugeldak met middengang is verder uitgewerkt en geeft openheid aan de zichtlijn van de tribune en gevoel van ruimte in de bestuurskamer en businessclub.

Gerelateerde Projecten