Wat hebben we gedaan:

  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp
  • Uitvoering en directie

Cantharellaan Ermelo

Verduurzamen vrijstaande woning

Aan de zuidoostzijde van Ermelo, grenzend aan de Groevenbeekse heide, wordt een bungalow, gebouwd eind jaren 60, grondig aangepakt.

Moderniseren en verduurzamen
Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant, met als doel de woning te moderniseren en te verduurzamen naar de huidige eisen van deze tijd. De gevel wordt aan de buitenzijde geïsoleerd en alle kozijnen worden vernieuwd. Daarnaast komt er boven op het bestaande dak, nieuwe renovatieplaten en nieuwe vlakke dakpannen, met geïntegreerde zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben de breedte van de dakpannen en liggen in hetzelfde vlak als de dakpannen. Op deze manier vallen de panelen zo min mogelijk op. De woning wordt dermate goed geïsoleerd dat op termijn de overgang van gas naar elektra mogelijk is.

Levensloopbestendig
Op de begane grond is er een slaapkamer en de badkamer gebleven, maar deze zijn wel gemoderniseerd. Daarmee is de woning een levensloopbestendige woning geworden en kunnen de bewoners, met het oog op de toekomst, nog lang in de woning blijven wonen. 

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte: 120 m2
  • Inhoud: 520m3

Medewerker aan het woord

Anita – architect

‘In niets doet de woning meer lijken op de woning uit 1968’

 

De onlangs aangekochte woning aan de Cantharellaan is op verzoek van de nieuwe eigenaar door ons bureau krachtig onder handen genomen. De woning, daterend uit 1968, oogt na de cosmetische ingreep, duidelijk bij de tijd. Dit geldt ook voor de geheel nieuwe thermische buitenschil en de nieuwe binneninrichting van de woning. Het geheel heeft een moderne uitstraling gekregen.
In niets doet het meer lijken op de woning uit 1968.

Gerelateerde Projecten