Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding

HERT ‘S HEERENLOO

Verbouwing paviljoen

‘s Heeren Loo is een zorginstelling in Ermelo, waar mensen worden begeleid en behandeld met een (licht) verstandelijke beperking, van jong tot oud. Paviljoen Hert is in 1931 gebouwd. In het gebouw was plaats voor 60 bewoners.

Er waren 4 dagzalen en 1 werkzaal. Belangrijk was dat dit paviljoen een huiselijk karakter moest uitstralen. De slaapkamers waren boven op zolder. De zusters sliepen op de tweede verdieping.

Monumentaal pand

In 2014 is het monumentale pand op bijzondere wijze gerenoveerd, waarbij de originele uitstraling en nieuwe invloeden samen zijn gekomen. In het pand is ruimte voor zeventien cliënten met niet aangeboren hersenletsel of met een psychiatrisch ziektebeeld. Voorheen woonden zij in verschillende woningen. Met de renovatie van gebouw Hert wonen ze in één pand waar iedereen zijn eigen woning heeft.

Herindeling

Na grondige asbestsanering is het geheel nieuw ingericht ten behoeve van de nieuwe bewoners. De ruimtes zijn gestript en daarna opnieuw ingedeeld met nieuwe wanden, keukens en badkamers. In uitvoerig overleg met de monumentencommissie zijn de gevels van binnenuit geïsoleerd en zijn bij de kozijnen voorzetramen geplaatst. Hierdoor is de monumentale uitstraling bewaard gebleven.

Medewerker aan het woord

Erik – directeur-eigenaar

'Bij dit project hebben we intensief moeten afstemmen met onder andere de monumentencommissie'

Dit was een intensieve verbouwing, omdat er veel partijen bij betrokken waren met ieder hun eigen specialisme. De monumentencommissie, aannemers en installateurs, schilders en interieurbouwers, etc. Dit alles om tot een bruikbaar gebouw te komen waar goede zorg verleend kan worden.

Gerelateerde Projecten