Wat hebben we gedaan:

  • Definitief ontwerp
  • Voorontwerp

B&B met paardenstalling

Vrij uniek om met je paard naar een logiesverblijf te gaan.

In het buitengebied van Ermelo staat deze woning met vrijstaande voormalige paardenstal.

 

Verbouwen en uitbreiden
De woning wordt uitgebreid met een uitbouw, waardoor op de begane grond een mooie royale woonkeuken wordt gerealiseerd. Op de verdieping biedt deze uitbouw een extra slaapkamer en kan er een volwaardige  badkamer geplaatst worden met een ruime inloopdouche en tweede toilet. De gehele uitbreiding wordt in de stijl van de bestaande woning doorgevoerd, d.w.z. een donkere plint en gestucte witte gevels, voorzien van dezelfde blauw gesmoorde dakpannen.

Bed & Breakfast met de mogelijkheid om paarden te stallen
De voormalige paardenstal wordt weer in gebruik genomen, waarbij de garage/ berging, een nieuwe functie krijgt als logiefunctie in de vorm van een Bed & Breakfast. Het idee is dat mensen met hun paarden in de bosrijke omgeving rijden en kunnen overnachten in de B&B, waarbij ze hun paarden in de bestaande stallen kunnen zetten.

 

 

Feiten en cijfers:

  • Ca. 140m² BVO

Medewerker aan het woord

Alfons – Bim-modelleur en bouwkundige

Bij het horen van de opdracht voor het gedeeltelijk ombouwen van een schuur tot twee Bed & Breakfast onderkomens kreeg ik toch wel een brede glimlach op mijn gezicht. Gasten kunnen hun eigen paard meenemen en stallen, fantastisch toch!
Erg mooi om een bijdrage te leveren om de functie van de schuur zodanig te wijzigen dat er goed geïsoleerde en verwarmde logiesverblijven ontstaan. Tevens is de vrijstaande woning van de nieuwe eigenaren op de begane grond en verdieping op een fraaie wijze vergroot, rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever. Inmiddels is de opdrachtgever zelf gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.

Gerelateerde Projecten