Wat hebben we gedaan:

  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Voorontwerp

Verbouw woning Kalkoenweg, Ermelo

Bestaande woning verduurzamen

De locatie
In de bosrijke omgeving  ten noorden van het centrum van Ermelo is deze vrijstaande woning  gelegen.  Het betreft een straat met lintbebouwing ten noorden van nieuwbouwwijk ‘Het Trefpunt’ met kenmerkende ruime  percelen en een verscheidenheid aan bomen die door de laan en op de percelen in ruimte mate aanwezig zijn.

Toelichting
De wens van de opdrachtgevers was om de bestaande woning duurzaam te maken en te laten voldoen aan de huidige isolatie-eisen.  Dit heeft de kans geboden om de uitstraling van de woning ook op te waarderen. Hiervoor is gekozen voor gevelstucwerk op harde isolatie. In de, meer moderne, gevel worden ook de kozijnen aangepakt. Op het nieuw geïsoleerde dak komen nieuwe keramische dakpannen.

 

 

Feiten en cijfers:

  • Ca. 140 m² bestaande woning

Medewerker aan het woord

Erik – directeur-eigenaar

Voor de deze woning hebben we een omgevingsvergunning aangevraagd. De woning krijgt een compleet nieuwe uitstraling. Doordat de nieuwe  gevel- en dakisolatie aan de buitenzijde is geplaatst, is de energetische winst maximaal en worden vochtproblemen door koudebruggen tot een minimum beperkt.

Door Veluwse architecten is zorgvuldig overleg geweest met aannemer, stukadoor en opdrachtgever om het beoogde resultaat te realiseren.

 

Gerelateerde Projecten