Wat hebben we gedaan:

  • Definitief ontwerp
  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Initiatief
  • Voorontwerp

Transformatie aan de Stationslaan

Moderniseren en verduurzamen
In de stad Harderwijk hebben we de transformatie van deze woning mogen verzorgen. We hebben de woning vrijwel in zijn geheel gemoderniseerd met een gewijzigde indeling welk beter op maat is voor de huidige bewoners. De woning is mede door deze transformatie verduurzaamd en energiezuiniger geworden door onder anderen aanpassingen aan de buitenschil van de woning.

Uitstraling en details
De horizontale lijn die door de donkere gepleisterde plint in het gevelbeeld ontstaat, wordt in het metselwerk doorgezet door geen stootvoeg toe te passen. Door het toepassen van duurzame materialen en moderne kleurcombinaties heeft het geheel een erg fraaie uitstraling gekregen. Mooi detail is de dakpan die van het dak overgaat naar de zijgevel..

 

 

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte ca. 206 m2
  • Inhoud 924 m3

Medewerker aan het woord

Peter – Bim-modelleur en bouwkundige

De uitdaging van dit project is om de wensen van de bewoners te vertalen naar een ontwerp welk grotendeels binnen de bestaande grenzen vorm te geven is. Na wat passen en meten en een virtuele wandeling door de woning is alles naar tevredenheid op nieuw ingedeeld. De woning is hiermee ook qua indeling meer gemoderniseerd. De woonkeuken is nu ruim opgezet met een open verbinding via de eetkamer naar het woon/zit gedeelte. Met het uiteindelijke resultaat ben ik zeer tevreden, de woning lijkt uit zijn schulpje te zijn gekropen en zal straks “zo trots als een pauw” aan de Stationslaan pronken. Al met al een spectaculaire transformatie.

Gerelateerde Projecten