Wat hebben we gedaan:

  • Definitief ontwerp
  • Voorontwerp

Zorgkamers in Putten

(na) zorg op maat

Aan de doorgaande weg van het centrum van Putten naar het station ligt aan de Stationsstraat het perceel waarop  de transformatie plaats zal vinden.

Van loods naar zorgkamers
Op het perceel staat een vrijstaande woning met daarachter een bedrijfsloods. De bedrijfsbestemming is hier echter niet meer van toepassing en de loods dient nu meer voor opslag van goederen. Het idee is om de loods om te zetten naar een vijftal zorgkamers, waar de opdrachtgevers, zelf werkzaam in de zorg, (na)zorg op maat gaan geven aan mensen die herstellende zijn van bijvoorbeeld een knieoperatie

Hout voor staal
Daarvoor wordt de blauwe stalen beplating vervangen door houten geveldelen. Deze worden, zowel verticaal als horizontaal toegepast in een donkere en lichte uitvoering. De donkere horizontale geveldelen worden toegepast op het privégedeelte van het gebouw en door het hout door te voeren boven de luifel, geeft het de lengte van het gebouw weer. De  invulling van de lichte verticale delen, toegepast onder de luifel, geeft het zorggedeelte van het gebouw weer.  De doorgaande luifel wordt ter plaatse van de entree onderbroken en verhoogd en accentueert daarmee direct de entree.

Prettige ruimte om te herstellen
De luifel werkt ook als zonwering tegen direct zoninval. Elke kamer heeft een buitenruimte, die door houten plantenbakken worden gescheiden en deze zorgen daarmee voor een frisse en groene omgeving.

 

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte: ca. 250m²  BVO
  • Inhoud: ca. 875m³

Medewerker aan het woord

Anita – architect

De oude bedrijfsloods is getransformeerd naar een modern zorggebouw. Dit is gerealiseerd door de stalen gevelbeplating te vervangen door hout, waardoor het gebouw direct een warme uitstraling heeft gekregen. Intern worden de kamers en de gezamenlijke (woon)keuken zo ingericht dat deze een huiselijke sfeer krijgen en waar de patiënten zich direct ‘thuis’ zullen gaan voelen.

Gerelateerde Projecten