Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Bouwbegeleiding
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

VILLA
Paleisweg Garderen

Aan de rand net buiten het centrum van Garderen is er in 2010 een nieuwe villa gebouwd in particulier opdrachtgeverschap.

Positie
Het bijzondere aan deze villa was en is de positie op het perceel. Voorheen stond het huis vrij ver naar achter op het perceel waardoor de eigenaren aan de noordkant een grote voortuin hadden die zij nooit gebruikten. Daarom boden wij ze het idee om de nieuwe woning in ‘de voortuin’ te bouwen en de oude woning te slopen. Nu hebben ze een mooie tuin op het zuiden.

Efficiënt bouwen
Door de keuze voor nieuwbouw heeft de opdrachtgever gekozen voor efficiëntie: er zaten hoge renovatiekosten aan te komen bij de oude woning, de afstand tot de bedrijfsgebouwen is groter geworden en het ‘zon’-probleem is opgelost.

Indeling
De nieuwe woning heeft een ruime entree met vide en een opvallende trap. En er is met het oog op de toekomst een slaapkamer en badkamer op de begane grond gerealiseerd. Er is een mooie serre met zicht op de tuin en het zuiden.

Materiaal
Zorgvuldige details zoals het vlechtwerk van metselwerk in de kopgevels, kleine dakkapellen die in de goot beginnen en het dakvlak niet verstoren, hardsteen onder de kozijnen en het gekozen metselwerkverband geven deze woning allure.

Feiten en cijfers:

  • 450m² BVO

Medewerker aan het woord

Erik – directeur-eigenaar

'Uiteindelijk hebben we besloten de indeling van het perceel volledig anders in te richten'

Tijdens het inventariseren van de wensen van de opdrachtgever kwamen we tot de conclusie dat we met het ‘omgooien’ van de indeling van het perceel (de plek van de woning daarop) in één klap aan al hun wensen konden voldoen. Het is erg leuk om met onze kennis en ervaring de verwachtingen van de opdrachtgever te kunnen overtreffen. Hoewel het een ingrijpende beslissing was, was het uiteindelijk ook de meest efficiënte.

Gerelateerde Projecten