Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

NIEUWBOUW WINKELRUIMTE EN APPARTEMENTEN

Semper Paratus Ermelo

Het voormalig Schoenenreus pand aan de Stationsstraat 74-76 in Ermelo heeft plaats gemaakt voor een prachtig nieuw pand; Semper Paratus.


Locatie
In de winkelstraat van Ermelo aan de Stationsstraat 74-76 stond een gedateerd pand uit de jaren ’80, ook wel bekend als ‘Schoenenreus’. Het pand kwam leeg te staan en werd aangekocht met de intentie een zorgvuldige inpassing in het dorpse straatbeeld van Ermelo te maken. De naam Semper Paratus vindt zijn oorsprong in het feit dat er in de jaren ’30 een pand heeft gestaan wat in  gebruik was  als drogisterij.

Hoekaccent
Het gebouw staat op de rand van het Pauwenplein en op een knikpunt in de winkelstraat. Het gebouw is daardoor een combinatie tussen begeleiding van de straat, begrenzing van het plein en een aantrekkelijke herkenningspunt. Dit is bereikt door een hoekaccent toe te passen. Daarvoor is  een locatieanalyse en massastudie gemaakt, waarbij de hoogte en positie van het hoekaccent is bepaald. Hieruit is ook de verdraaiing in de gevel bepaald.

Feiten en cijfers:

  • Ca. 160m² BVO winkelruimte.
  • Ca. 800m² BVO appartementen.

Medewerker aan het woord

Alfons – Bim-modelleur en bouwkundige

'De specifieke wensen van de opdrachtgever en intensieve voorbereiding hebben geleid tot een mooi ontwerp!'

De specifieke wensen van de opdrachtgever hebben ertoe geleid dat het ontwerp met een groot detailniveau is uitgewerkt. De intensieve voorbereiding betaald zich terug in de kwaliteit van de uitvoering.

Gerelateerde Projecten