Wat hebben we gedaan:

  • Ontwerp&Vormgeving

Duurzame schuurwoning

BUITENPLAATS OOSTERWOLD ALMERE

Energieneutrale woning met duurzame materialen op buitenplaats Oosterwold. Een nieuw woonpark, een groen en agrarisch gebied in de polder tussen het Gooi, Almere en Zeewolde.

 

Samen één geheel
Uitgangspunt voor het ontwerp van deze woningen is dat de kavels gezamenlijk één geheel vormen in dit gebied. Het moet een uitzonderlijk gevoel van ruimte en vrijheid geven, het parklandschap moet overvloeien in het bos. Een prachtig gebied!

Bijzonder
Opvallend aan dit project is dat er geen welstand is. Er worden enkel een aantal algemene regels gesteld waaraan de uitstraling van de woning moet voldoen. Een initiatiefnemer moet zelf alle onderzoeken doen. Zoals het aanvragen van een bestemmingsplanwijziging bij de gemeente, een watervergunning bij het waterschap, een weg en een riolering.

Groot overstek met zonnepanelen
Deze schuurwoning is ontworpen met een compact grondoppervlak, met één bouwlaag met kap,  waarbij het idee van een open plattegrond en grote glasopeningen als belangrijkste elementen in het ontwerp zichtbaar zijn. Ook is er een groot overstek, wat met zonnepanelen wordt dicht gezet. De afwerking van de gevel wordt in houten, onbehandeld douglas schaaldelen verticaal afgewerkt, waarbij de delen verschillende breedtes hebben. De entree springt er letterlijk uit, zowel uit de gevel over twee lagen alsmede doordat het met zink is afgewerkt.

Feiten en cijfers:

  • 160m² BVO

Medewerker aan het woord

Anita – architect

'Dit was een fijn ontwerp proces met een enthousiaste opdrachtgever.'

De uitdaging in dit ontwerp was het eigentijds te maken, binnen het vastgestelde budget. Dit heb ik kunnen realiseren door een goed doordachte plattegrond te maken en met het toepassen van sobere materialen toch die moderne uitstraling te creëren.

Gerelateerde Projecten