Wat hebben we gedaan:

  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Initiatief
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Uitvoering en directie
  • Uitvoeringsgereed ontwerp

Van religiegebouw naar  zorgclusterwoningen voor begeleid zelfstandig wonen

Huisvesting Ambulante Hulpverlening Midden Nederland te  Harderwijk

Gelegen aan de rand van winkelcentrum Stadsweiden in de gemeente Harderwijk, is een voormalig religiegebouw getransformeerd tot de huisvesting van een locatie voor Ambulante Hulpverlening Midden Nederland.

Het gebouw uit 1976 is  op dit moment niet meer in gebruik als religiegebouw. De uitstraling van het gebouw kent een echt jaren 70 look. Dit geldt tevens voor de andere panden in de omgeving van het Zuiderzeepad – Hoefbladmeen. Vroeger waarschijnlijk opgezet als cluster gerelateerd aan zorg, zoals bijvoorbeeld een  apotheek, zijn er nu andere functies in de betreffende panden gevestigd, zoals zalen- en vergadercentrum De Roef.

Nieuwe functies van bestaande gebouwen

Het gebouw waar de apotheek gevestigd was staat nu leeg. Door nu de bestemming weer naar zorg te veranderen en de panden upgraden, wordt het weer een aantrekkelijk beeld aan het Zuiderzeepad – Hoefbladmeen. De Jumbo die hier ook gevestigd is heeft al een transformatie ondergaan en in de lijn van deze ontwikkeling is dit pand ook onder handen genomen.

Begeleid zelfstandig wonen 

Het is de bedoeling dat de Ambulante Hulpverlening Midden Nederland zorg hier gaat exploiteren. Het gaat hierbij om begeleid zelfstandig wonen. Hierbij worden er zelfstandige eenheden verhuurd aan clienten, die onder begeleiding zelfstandig kunnen gaan wonen. Er is sprake van 24 uur begeleiding en het gaat hierbij om  14 wooneenheden en 1 wooneenheid t.b.v. de begeleiding.

Feiten en cijfers:

  • Ca. 950m² BVO

Medewerker aan het woord

Peter – Bim-modelleur en bouwkundige

De fletse bruine baksteen van het bestaande religiegebouw wordt vervangen door een nieuwe frisse meerkleurige baksteen. Dit in combinatie met de beplating van de dakopbouw in contrasterende kleur maakt het pand een ware transformatie door.

Gerelateerde Projecten