Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Ontwerp&Vormgeving

Verbouwing jaren ’30 woning aan de  oude Telgterweg

Familiehuis Telgterweg, meer ruimte op alle woonlagen

 

De locatie
Aan de Oude Telgterweg, een van de oudste (toegangs)wegen van Ermelo, ligt de woning van de familie Van Nieuwenhuizen. Op dit deel  van de weg staan een aantal vrijstaande woningen uit de jaren ’30 uit de vorige eeuw.

Toelichting
De familie Van Nieuwenhuizen is bij ons bureau gekomen met de vraag hoe ze meer ruimte zouden kunnen creëren, zowel op de begane grond als op de verdieping. Na bestudering van het bestemmingsplan was het mogelijk om over drie lagen uit te breiden en is er een schetsplan gemaakt, waarin hun wensen zijn verwerkt. Zo is op de begane grond de woonkamer uitgebreid met een ruimere zitgedeelte en op de verdieping is er een extra slaapkamer en een nieuwe, ruimere badkamer gerealiseerd. Daarnaast is door het verhogen van de kap een zolder gemaakt die goed beloopbaar is en voor voldoende bergruimte zorgt. De nieuwe kopgevels zijn in dezelfde baksteen uitgevoerd met een staande rollaag als scheiding tussen het bestaande en nieuwe metselwerk. Het nieuwe dak heeft dezelfde kleur oranjerode dakpannen en het dak heeft een overstek gekregen, dat goed past in het straatbeeld.

Feiten en cijfers:

  • Vergroting van de woning
  • Verhoging van de kap met 2m
  • 53m2 oppervlak
  • 170 m3 volume

Medewerker aan het woord

Anita – architect

"Het eindresultaat heeft een ingetogen vanzelfsprekendheid, waardoor het moeiteloos in het bestaande gevelbeeld wordt opgenomen."

Door te laten zien welke mogelijkheden de uitbreiding en het verhogen van de kap hen bood, kon de familie in hun eigen woonomgeving blijven wonen. De bouw is heel soepel verlopen wat zich vertaald heeft in een mooi  eindresultaat. Het eindresultaat heeft een ingetogen vanzelfsprekendheid, waardoor het moeiteloos in het bestaande gevelbeeld wordt opgenomen.

De klant aan het woord

"Het project verliep soepel en het is absoluut een meerwaarde om Veluws ontwerburo bij het bouwproces te betrekken."

Veluws Ontwerpburo heeft mij destijds uitgenodigd om voor een grote verbouwing mee te doen aan deze aanbesteding, niet alleen het prettige contact met Veluwse architecten maar ook het mooie ontwerp, duidelijke tekeningen en bestek zorgden al gauw voor een klik.

Veluws Ontwerpburo heeft ook de bouwbegeleiding verzorgd voor de opdrachtgever, het project verliep soepel mede door de duidelijke afspraken die er samen gemaakt waren.

Het was een mooi project om dit samen te realiseren en het is absoluut een meerwaarde om Veluwse architecten in het bouwproces erbij te betrekken.

-- Remco Westerbroek – aannemer

Gerelateerde Projecten