Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp

Nieuwbouw startersappartementen ‘Kastanjehoek’ te Nunspeet

Kastanjehoek

Kleinschalig appartementencomplex

Nabij het centrum van Nunspeet, aan de Nijverheidsweg, worden 3 woningen gesloopt om plaats te maken voor een kleinschalig appartementencomplex met 20 wooneenheden voor jonge starters op de woningmarkt. Op het perceel staat een kastanjeboom, deze boom heeft een monumentale status en moet daarom behouden blijven. De voorzijde van het gebouw komt achter de kastanje te liggen. De daardoor ontstane ruime voorzijde van het gebouw krijgt, in samenwerking met een tuin- en landschapsarchitect, een groene stedelijke invulling, waar de boom onderdeel van wordt. De entree van het gebouw ligt aan deze groene voorzijde en deelt het gebouw op in twee bouwdelen.

Bijzondere stijl passend aan de omgeving

Het idee om het gebouw in de stijl van pakhuizen te ontwerpen is ontstaan door de aanwezigheid van het oude industriële gebouw, gelegen in de nabijheid van de locatie.

Oog voor detail

De pakhuizen worden opgetrokken in een roodbruine en roodpaarse baksteen met enkele details in het metselwerk, zoals de rollagen die iets verdiept liggen en staand metselverband als plint. De kappen van deze pakhuizen zijn verschillend qua vorm en hellingshoek en geven daardoor een levendig straatbeeld. De hoogte van de pakhuizen zijn ook verschillend, waarbij de lage kap aan de Winckelweg aansluit op de schaal van de woningen gelegen aan deze weg. 

Feiten en cijfers:

  •  Ca. 1360 m² BVO
  •  Ventilatiewarmtepomp
  •  Inhoud ca 4370 m3

Medewerker aan het woord

Alfons – Bim-modelleur en bouwkundige

De uitwerking van het ontwerp krijgt een steeds definitievere vorm en is een mooie uitdaging om aan te werken. De binnen indeling  van het gebouw, aan de buitenzijde sterk lijkend op pakhuizen, is zeer compact en doelmatig verder uitgewerkt. De ruimten zijn op elke verdieping op dezelfde positie gesitueerd.
Tevens is zorgvuldig rekening gehouden met brand technische aspecten en is een afgesloten wokkeltrappenhuis toegepast om de beperkte ruimte in de centrale hal zo optimaal mogelijk te benutten.
Een eerste opzet van de details is opgemaakt. De vervolgstap is dat de constructeur met aanvullende informatie komt. Is dit gebeurd en ook de andere onderzoeken zijn binnen, dan kan de omgevingsaanvraag worden ingediend. Volg de verdere ontwikkelingen op onze website.

 

Gerelateerde Projecten