Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

MAXIMALAAN ERMELO

Villa in jaren dertig stijl

Het perceel is onderdeel van nieuwbouwplan Het Trefpunt, aan de rand van Ermelo Noord. Het boskarakter dat aanwezig is wordt zoveel mogelijk gehandhaafd.

Karakteristieke uitstraling
Bestaande bomen en boomgroepen worden waar mogelijk gespaard en geven het gebied zijn karakteristieke uitstraling. De wijk is opgezet als een voor de jaren dertig kenmerkende tuinwijk met de daarbij passende architectuur. De samengestelde volumes van deze klassieke woning, worden bij elkaar gehouden door witte daklijsten en goot. Door de erker tot de goot door te trekken ontstaat een eigenwijze uitstraling die teruggrijpt naar de jaren 30 van de vorige eeuw.

Materiaal
De gekozen materialen zijn van hoge kwaliteit. De uitgekozen stenen komen uit een fabriek waar nog authentiek met kolen wordt gebakken. Hierdoor is het ‘ambacht’ van de jaren 30 als het ware in de steen zichtbaar. De brede composietstenen onderdorpels onder de kozijnen dienen tegelijk als lekdorpel. De roedeverdeling in de ramen, de bloembak naast de handgemaakte voordeur en de hardstenen brievenbus, maken het ambachtelijk klassieke plaatje compleet.

Indeling
De plattegrond is zowel functioneel als eigentijds. In de hal een ruime vide. Het woongedeelte licht en ruim met open keuken, kookeiland en ensuite kast. In de erker een ‘echte’ vensterbank! Op de verdiepingen voldoende slaapkamers en speelruimte. Deze woning is als een maatpak ontworpen waardoor het zowel persoonlijk als stijlvol is geworden.

Wilt u meer zien van projecten op het Trefpunt? Bekijk dan ook ons andere project “Nieuwbouw Villa Maximalaan“.

Feiten en cijfers:

  • <geen>

Medewerker aan het woord

Erin – Bim-modelleur-bouwkundige

'Samen met de opdrachtgever hebben we zorgvuldig gezocht naar het perfecte mestelwerk!'

Aan het metselwerk hebben wij erg veel aandacht besteed, met mooie kenmerkende details als uitgangspunt. Het metselwerk is digitaal helemaal gemodelleerd zoals het wordt. We zijn samen met de opdrachtgever naar de  Vogelensangh  fabriek geweest om een metselwerksortering samen te stellen. Mede door de rondleiding door de fabriek, waar de stenen nóg ambachtelijk worden gebakken, maakt dit een leerzaam en mooi project!

Gerelateerde Projecten