Wat hebben we gedaan:

  • Functieverandering
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

PLANTENARCHIEF

GEBOUW
Herbarium Vadense
Wageningen

Vanwege de nieuwe bestemming hebben we het gebouw gereduceerd tot de essentie.

Locatie
Op het terrein van Arboretum De Drijen van Wageningen University & Research (WUR) aan de Generaal Foulkesweg hebben wij van het voormalige plantenarchief Herbarium Vadense studentenhuisvesting gerealiseerd in 2015.

Materiaal
Vanwege de nieuwe bestemming hebben we het gebouw gereduceerd tot de essentie. Vanuit die constructieve basis wordt de gebouwschil opnieuw opgebouwd met hout in horizontale belijningen. De entrees worden aangezet door gefigureerd cortenstaal. Contrast tussen hout en staal. We hebben zelf een houten frame gemaakt om de afstand van de houten latten te kunnen bepalen.

Licht
We hebben gebruik gemaakt van een lichtdoorlatend ontwerp (translucent). Er is een groot gat in het dak en de verdiepingsvloeren gemaakt, zodat daglicht diep in het gebouw kan doordringen. Dat zorgt voor ruimtelijk spel van licht en vides waar zich de gemeenschappelijke ruimtes bevinden.

Feiten en cijfers:

  • Circa 2280 m²

Medewerker aan het woord

Erik – directeur-eigenaar

'Altijd weer een uitdaging om van een bestaande situatie de functie te veranderen!'

Eén van de mooie dingen in dit project is dat we materialen hebben toegepast die we niet eerder hebben kunnen toepassen, zoals gevelpanelen van kunststof. Doordat het uitgevoerd is zoals we bedacht en getekend hebben, heeft het gebouw een grote mate van kwaliteit gekregen.

Gerelateerde Projecten