Wat hebben we gedaan:

  • Functieverandering
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

Functieverandering

Telgterweg, Buurtschap Telgt Ermelo.

Voormalig agrarisch bedrijf maakt plaats voor prachtig ingepast, dubbel woonhuis

 

De locatie
Het voormalig agrarisch bedrijf ligt aan de rand van buurtschap Telgt. De bebouwing van (dit deel van) Telgt is voornamelijk langgerekte lintbebouwing, die verdicht is langs oude wegen. Er is geen duidelijke rooilijn aanwezig. De bestaande agrarische opstallen zijn gesloopt. In ruil hiervoor is een dubbel woonhuis gerealiseerd. De nieuwe woningen zijn zo natuurlijk mogelijk ingepast in de stedenbouwkundige en landschappelijke context. Door de woningen op afstand van de Telgterweg te plaatsen is de grillige rooilijn in stand gehouden met een gezamenlijk erf aan de voorzijde.

De mansardekap
De mansardekap komt in dit deel van Telgt regelmatig voor, naast boerderijvormen met wolfskappen. Dit deel van het buitengebied is door de opzet in lintbebouwing vrij ‘dorps’. Er is hier daarom gekozen voor de typologie van een tweede hoofdwoning en geen schuurwoning. De gekozen materialen hebben een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving.

Feiten en cijfers:

  • Percelen van 500m2 tot ruim 3000m2 per stuk.

  • Beukmaat 7,5 meter

Medewerker aan het woord

Bertho – architect

"Deze woningen geven direct een gevoel en beleving van ruimte!"

Binnen in de woning valt het oog meteen op het weidse uitzicht over de weilanden. Door de extra brede beukmaat van de woning is er veel glas in de achtergevel. Hierdoor is ook binnen een gevoel van (buiten)ruimte!

Gerelateerde Projecten