Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Functieverandering
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

Functieverandering

Volenbeekweg 48

in Ermelo

Deze woning aan de Volenbeekweg is er één van twee woningen. De woning is tot stand gekomen door functieverandering. De twee woningen zijn niet gelijk maar wel ‘familie’ van elkaar.

Materiaal
De schoorsteen is als gemeenschappelijk element aanwezig en de materialen zijn onderling op elkaar afgestemd. Bij deze woning is een traditionele basis toegepast met donkere metselwerkplint, houten topgevels en rieten kap.

Details
De subtiele metselwerkdetails, in geel genuanceerde steen, geven de gevel een eigentijds karakter.

 

Dit project is een onderdeel van het project.” Volenbeekweg Ermelo, eigentijdse woning”

Lees hier meer informatie over het project.

Feiten en cijfers:

  • Perceel 3000 m²

  • Woning 750 m³

  • Goothoogte 3 m¹

  • Nokhoogte  9 m¹

Medewerker aan het woord

Bertho – architect

'Na een (vaak langdurig) traject van functieverandering is het ontwerpen van de woning de kroon op je werk.'

In prettig overleg met de opdrachtgever is de sfeer en stijl van de woning tot stand gekomen. De uitdaging zat in de combinatie tussen klassiek en eigentijds. Uiteindelijk is het fijn om te zien met hoeveel zorg het project is uitgevoerd. Hierdoor komt het ontwerp optimaal tot uitdrukking.

We hebben samen met de opdrachtgever door de groenstrook/het bos gelopen om de positie van de oprit te bepalen. Al slingerend tussen de bomen. Hierdoor is de sfeer van het bos echt behouden gebleven.

De klant aan het woord

"Onze ideeën zet Veluws Ontwerpburo om in passende schetsen waar we direct een goed gevoel bij kregen."

‘Onze ideeën voor de nieuw te bouwen woning zetten zij om in passende schetsen waar we direct een goed gevoel bij kregen.’

Een familielid had goede ervaringen met het Veluws Ontwerpburo, in de begeleiding van een functieverandering, en raadde mij hen aan. Ons eerste contact was erg prettig en in navolging daarop zijn we het traject van woningbouw met het Veluws Ontwerpburo ingegaan. Zij hebben ons goed begeleid, hebben veel kennis in huis en onderhouden op een prettige manier het contact met ons.

Voor onze landelijk moderne woning combineerden zij moderne elementen met een landelijke uitstraling, precies wat we graag wilden. De samenwerking is goed verlopen, het contact verliep soepel en overleg was altijd mogelijk. We bevelen Veluws Ontwerpburo dan ook zeker aan bij familie, vrienden en bekenden.

-- Roel van Nieuwenhuizen

Gerelateerde Projecten