Wat hebben we gedaan:

  • Functieverandering
  • Ontwerp&Vormgeving

Functieverandering

5 rijwoningen paleisweg Ermelo

Voormalig agrarisch bedrijf omgevormd naar 5 rijwoningen aan de Paleisweg Ermelo, geheel in stijl van de boerderijen uit de omgeving.

 

De locatie

Op het terrein van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Paleisweg in dorpskern ‘De Beek’ in de meest zuidoostelijkste punt van de gemeente Ermelo is de locatie voor deze nieuwbouw gelegen. De Paleisweg diende vroeger als een van de hoofd karresporen naar Paleis ‘Het Loo’ in Apeldoorn.

Agrarische stijl en ruimtelijk effect

De woningen zijn gebouwd in de typische agrarische stijl van boerderijen uit de omgeving en aan de buitenkant herkenbaar aan de zwarte houten potdekselwerk en rood-oranje dakpannen.

De entree wordt gekenmerkt door een glazen pui vanaf begane grond tot onderkant dak. In de entree is een vide waardoor er veel licht naar binnen ‘valt’ en zo voor veel ruimtelijk effect zorgt.  De ‘living’ is naar de achterzijde gericht en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen.

Feiten en cijfers:

  • Percelen van 330 tot 1050 m2

  • Beukmaat 9,00 en 10,50 m

Medewerker aan het woord

Anita – architect

"Bijzonder en modern aanzicht"

Opvallend aan deze woningen is het dak met aan de achterzijde een lage goot, waar insnijdingen zijn gemaakt en aan de voorzijde een hogere goot, waarbij delen van het dak verhoogd zijn, ten behoeve van natuurlijk daglicht in de woningen. Daarnaast zijn de wolfseinden zo vormgegeven dat ze de woningen een bijzonder en modern aanzicht geven.

Gerelateerde Projecten