Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Initiatief
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Technisch ontwerp

Stationsstraat Ermelo: Nieuwbouw commerciële ruimte en appartementen

Ruim een eeuw oud en dat gaan we laten zien.

De locatie

Dit winkelpand staat in het centrum van Ermelo, aan de rand van het Raadhuisplein. Hoewel het hier gaat om een pand van ruim een eeuw oud, is er in de huidige staat niet veel meer van de oorspronkelijk charme over. De gevel is gestuukt en de oorspronkelijke kozijnen hebben plaats gemaakt voor een grote glaspui. Daarnaast is de staat van onderhoud zeer bedenkelijk. Hierom is besloten om het gebouw geheel te vernieuwen.

Historiserende detaillering bepaald het karakter

Met de vernieuwing is de kans aangegrepen om de voorgevel een meer voornaam karakter te geven en daarmee een meer prominente uitstraling vanaf het plein. De uitstraling van het pand is mede te danken aan de zorgvuldige toegepaste historiserende detaillering.

Functie als winkel en appartementen

De functie op de begane grond blijft winkel. Op de verdieping zijn vier appartementen gerealiseerd. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De appartementen aan de achterzijde hebben een versobering in detaillering gekregen, als contrast met de rijk gedetailleerde gevel aan de Stationsstraat.

De gemêleerde gevelsteen zorgt voor een subtiele overgang tussen het gestuukte buurpand aan de linkerkant en de klassieke gevel van de boekwinkel aan de rechterkant.

Feiten en cijfers:

  • Ca. 420m² VVO winkelruimte.
  • 4 appartementen, tussen 50 en 100m² GO.

Medewerker aan het woord

Bertho – architect

"Een representatief ontwikkelproject en een kwaliteitsverbetering voor het Raadhuisplein"

Dit project is een combinatie tussen uitvoerig gedetailleerde historiserende architectuur en projectontwikkeling. Mede door de bijzondere aandacht voor de oorspronkelijke architectuur in dit deel van de Stationsstraat is het zwaartepunt bij de architectuur komen te liggen. Juist hierdoor is het een representatief ontwikkelproject en een kwaliteitsverbetering voor het Raadhuisplein.

Gerelateerde Projecten