Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming

Nieuwbouw

Vrijstaande woning op de pastorieweg 15

Duurzame vrijstaande woning met klassieke allure

 

De locatie
Aan één van de oudste wegen in het historische centrum van Ermelo, de pastorieweg, hebben we deze woning mogen ontwerpen. In deze historische setting past een woning met klassieke uitstraling. De hoofdvorm sluit aan op omliggende bebouwing. De overgang tussen bestaande en nieuwe bebouwing is daarom als vanzelfsprekend. Er is gekozen voor een rijk gedetailleerde topgevel met schoorstenen, zoals regelmatig in het centrum voorkomt/voorkwam.

Ambachtelijke rijkdom
Door het klassieke metselwerkverband (Vlaams verband) en de uitvoerige details in het metselwerk krijgt de gevel een ambachtelijke rijkdom die kenmerkend is voor de stijlperiode. Binnen de klassieke huid schuilt een eigentijdse, duurzame woning die volledig volgens de strategie van de ‘trias energetica’ is ontworpen. Bij de woning is dus eerst de warmtevraag beperkt, vervolgens maximaal gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie. Tenslotte is er gebruik gemaakt van duurzame installaties.

Zonnepanelen
De isolatiewaarde van de gebouwschil overstijgt ruimschoots de eis uit het bouwbesluit. Er wordt elektriciteit opgewekt door middel van zonnepanelen (PV) en er is gebruikgemaakt van een warmtepompinstallatie voor de overige energiebehoefte. Bovendien is de woning volledig bewoonbaar op de begane grond. Hierdoor is het met recht een toekomstbestendige woning te noemen.

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte 170m2

  • Inhoud: 700m3 (inclusief aanbouw)

  • 22 PV-panelen

     

Medewerker aan het woord

Alfons – Bim-modelleur en bouwkundige

"Een goed doordacht plan, efficiënt, met een mooie, sierlijke uitstraling"

Na de eerste ontwerpfase mocht ik het plan overnemen van Bertho en technisch verder uitwerken naar een hoger plan voor de omgevingsaanvraag en prijsvormingsfase. Met de opdrachtgever en constructeur is uitvoerig gesproken over de te maken keuzes. Het is een goed doordacht plan geworden, efficiënt, met een mooie, sierlijke uitstraling.

Gerelateerde Projecten