Wat hebben we gedaan:

  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

Duurzame schuurwoning Almere

Vrijstaande woning in nieuw te ontwikkelen plangebied Almere. Riante woonpercelen in een groene omgeving.

 

De locatie

Oosterwold is het nieuw te ontwikkelen plangebied in Almere. Een initiatiefnemer moet zelf alle onderzoeken doen, een bestemmingsplanwijziging aanvragen bij de gemeente, een watervergunning bij het waterschap aanvragen, een weg en een individuele riolering aanleggen. Hiervoor wordt uitgegaan van een IBA IIIb systeem dat bestaat uit twee tanks, een inspectieputje en een helofyten filter. Daarnaast legt de gemeente geen gasleiding aan en moeten de toekomstige bewoners door middel van elektrische installaties verwarming en warm tapwater opwekken. Er is geen welstand er zijn enkel een aantal algemene regels waaraan de uitstraling van de woning moet voldoen.

Toelichting

Bij deze schuurwoning is het lijnenspel van horizontale lijnen (houten delen) en verticale lijnen (kozijnstijlen) kenmerkend voor het ontwerp. Daarbij bestaat de gevel, gelegen op het zuiden, vrijwel helemaal uit glas. De opdrachtgever is voornemens de bouw zelf uit te voeren, om deze reden is de constructie zoveel mogelijk in hout uitgewerkt.

Er worden duurzame installaties toegepast, zoals een pelletkachel gecombineerd met een (lucht)warmtepomp. Verzonken in het dak liggen PV panelen en collectoren voor opwekking van elektra en warm water.

Type gebouw
Vrijstaande woning

Feiten en cijfers:

  • Ca. 160m BVO

Medewerker aan het woord

Anita – architect

"In korte tijd een ontwerp gemaakt, tot volle tevredenheid van de opdrachtgever"

Aan de hand van de wensen van de opdrachtgever, hebben we binnen een korte tijd een ontwerp gemaakt, tot volle tevredenheid. Op deze manier hebben we onze kennis en meerwaarde als architectenbureau kunnen inzetten. De opdrachtgever is van plan het huis zelf te gaan bouwen, daarvoor zijn de constructie en details op elkaar afgestemd.

Gerelateerde Projecten