Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Ontwerp&Vormgeving

10 CPO woningen te Ermelo

Dit is een bijzonder project, waarbij een tiental starters op de woningmarkt zich hebben verenigd in een collectief particulier opdrachtgeverschap.

 

De locatie
Na een uitgebreid locatieonderzoek is een geschikte locatie gevonden waarop de woningen gerealiseerd kunnen worden. De locatie van de voormalige volksuniversiteit ligt in een woonwijk aan de rand van het centrum. Er is gekozen voor een opstelling van twee keer vijf woningen. Hiermee wordt de aanwezige stedenbouwkundige structuur voortgezet.

Energiezuinig
De woningen worden zeer energiezuinig uitgevoerd. De woningen zijn ontworpen met een verwijzing naar de stijl van de jaren 30. Deze stijl is gekozen op basis van de wensen van de leden van de CPO vereniging. Met name de inspringende voordeur met luifel is een in het oog springend detail. De materialen en kleuren zijn zowel op de omgeving als de stijl afgestemd. Hierdoor krijgen de woningen een tijdloos karakter.

Feiten en cijfers:

  • 10 woningen

  • 120 zonnepanelen

  • 10 woningen

  • EPC van 0.01 – 0.07

Medewerker aan het woord

Erik – directeur-eigenaar

"We hebben veel contact met de CPO leden gehad om de persoonlijke wensen te verwerken in het ontwerp"

We hebben het proces om tot de nieuwbouw van de woningen te komen met veel plezier en de nodige creativiteit begeleid. In de periode naar de uitvoering toe is er veel contact geweest met alle leden van de CPO afzonderlijk, om hun persoonlijke wensen in het ontwerp te verwerken. Hierdoor is er geen woning hetzelfde en is aan alle woonwensen voldaan.

De klant aan het woord

"De samenwerking met alle CPO-leden afzonderlijk en de architect is zeer goed verlopen. Er was genoeg ruimte voor onze persoonlijke wensen, discussies en aanpassingen."

We hebben na verschillende bijeenkomsten en informatieavonden een moodboard ingeleverd bij Bertho Verhoef en hieruit rolde een conceptontwerp. Dit basisontwerp was meteen al zeer compleet, kleine discussiepunten zoals de keuze van materialen zijn vakkundig uitgelegd en besproken.

Veluwse Architecten kenmerkt zich door hun vastberadenheid en ze gaan tot het uiterste voor je. Zowel naar de gemeente toe als naar de aannemer. Het zoeken naar een geschikte aannemer en alle wensen en eisen in een overeenkomst goed op papier krijgen is vakwerk, ook hierin ondersteunde en adviseerde het team van Veluwse Architecten ons. Het ondersteunen in de belangenbehartiging en de kritische blik tijdens de gehele bouw hebben ons vertrouwen gegeven. In alle contacten met de aannemer en het doorvoeren van kleine aanpassingen zijn ze een grote steun geweest voor de CPO-leden. Ook de nazorg nemen ze op zich. Op dit moment zijn nog niet alle opleverpunten uitgevoerd en hier zit Erik met zijn team bovenop.”

Op de vraag of Lourens dit hele traject opnieuw zou willen afleggen komt twijfelend antwoord. Het is een zeer tijdrovend, inspannend traject geweest en je hebt er ontzettend veel doorzettingsvermogen voor nodig. Dus opnieuw een CPO starten? Nee dat niet meer, maar wat zijn we blij dat we vijf jaar geleden deze keuze gemaakt hebben! We wonen in ons droomhuis, op een mooie locatie, met zelf gekozen buren. Wat wil je nog meer? Maar als we ooit nog een keer een huis gaan (ver)bouwen zal ik zeker bij Veluwse Architecten terug komen. Ze zijn sterk in kleinschalige woningbouw, met lokaal zeer goede connecties en ze zijn goed op de hoogte van alle gemeentelijke regels. Ze hanteren een persoonlijke aanpak die wij als zeer prettig hebben ervaren.

Lees het volledige interview met Lourens van Dalfsen hier.

-- Lourens van Dalfsen – oprichter CPO ‘De Duurzame Doorstart’

Gerelateerde Projecten