Wat hebben we gedaan:

  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Voorontwerp

Appartementen

Dokter Holtropstraat Ermelo

Op deze locatie aan de Dokter Holtropstraat was achtereenvolgens een installatiebedrijf en jarenlang een badkamerwinkel gevestigd. In dit deel van Ermelo is het moeilijk gebleken bedrijvigheid voort te zetten of op te starten. Daarom is de transitie naar woningbouw door ons onderzocht en verder uitgewerkt. Vanwege de grote vraag is gekozen voor appartementen in de goedkope / sociale sector.

 

Gekozen voor nieuwbouw

Het huidige pand is een industriepand in staal en sandwichpanelen, waar een nieuwe gevel voor is gezet om het de uitstraling van een winkel te geven. Hoewel de bestaande constructie enige kwaliteit heeft, is dit niet voldoende om als woongebouw te gebruiken. Er is zodoende gekozen om nieuwbouw te plegen. In de voorgevel is een topgevel aangebracht aansluitend op de diversiteit van gevelrichtingen in de straat. Ook de kleurstelling sluit aan op het algemene straatbeeld met gedekte bruin en grijstinten.

Gebouw bestaat uit twee delen

Het gebouw is opgebouwd uit twee delen. Tussen de gebouwdelen is een ruime patio voorzien waar tevens de voordeuren zich bevinden. Het gebouw is zowel vanaf de voorzijde (Dr. Holtropstraat) als de achterzijde (Schoolpad) toegankelijk.

De 18 appartementen hebben een oppervlakte van 45m² tot 65m². 

Feiten en cijfers:

  • 18 huurappartementen
  • 45-65 m²

Gerelateerde Projecten