/ Functieverandering

Mantelzorg woning Garderen

De vraag naar mantelzorg woningen is ook bij het Veluws Ontwerpburo een steeds vaker gehoorde vraag. Indien er hulpbehoevende ouders zijn is het erg praktisch en fijn om ze in een vertrouwde omgeving, dicht bij huis te kunnen verzorgen. Op deze manier kan een verhuizing naar een zorginstelling veelal uitgesteld worden.  Voor mantelzorg kan een uit- of aanbouw gerealiseerd worden, maar steeds meer zien we ook in de vorm van (zorg) chalet bouw moderne en flexibele mogelijkheden en voorbeelden.  Wij kunnen u helpen met het ontwerp, zodat uw mantelzorg woning goed bij uw huis, de omgeving maar vooral ook bij uw persoonlijke wensen aansluit. Ook zoeken wij voor u uit of u vergunningsvrij mag bouwen en indien nodig helpen wij u met de benodigde vergunningen.  Wij ontzorgen u graag in dit hele proces. Neem eens een kijkje  bij het mantelzorg project  waar wij op dit moment aan werken, en indien u vragen heeft neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Aannemer aan het woord

Als eigenaar van Solilux, gespecialiseerd in modulaire (woning)bouw mag ik met plezier iets vertellen over de samenwerking tussen Solilux en het Veluws Ontwerpburo.

Al een aantal jaren werk ik al samen met het Veluws Ontwerpburo. Op vele manieren kan ik het een zeer prettige samenwerking noemen. Ook na de start van een nieuw bedrijf onder de naam Solilux heeft het Veluws Ontwerpburo al diverse zaken behandeld. Solilux heeft nieuwe manier van bouwen met een eigentijdse werkwijze. Er komen dan ook nieuwe vraagstukken op tafel waar wij als bouwer niet uitkomen. Met een gerust hart laten we dit aan het Veluws  Ontwerpburo over. Men komt vaak met een snelle en efficiënte oplossing op tafel.

Niet alleen in ontwerpfase denk het Veluws Ontwerpburo mee. We zien op dit moment bijvoorbeeld een toenemend aantal vragen op het gebeid van mantelzorgwoningen en gastenverblijven. Met name met het senario;  ‘een mantelzorgwoning in de tuin’ weten vele gemeenten nog niet goed raad. Wat mag men nu wel- en wat niet toestaan binnen het bestemmingsplan.

Maar ook zien we de vraag komen op het gebied van modulaire bungalowbouw. Samen met het Veluws Ontwerpburo zijn we op dit moment gestart om dit vorm te gaan geven en ook dit werk te gaan uitvoeren.

Persoonlijk ervaar ik het als prettig hoe het Veluws Ontwerpburo met dergelijke vraagstukken omgaat! Men weet tevens heel goed de juiste snaar te raken bij onze opdrachtgevers. Ze verdiepen zich in het onderwerp en inventariseren op een prettige wijze de wensen van onze opdrachtgevers.

Een goede reden tot verdere samenwerking.

Vriendelijke groet,

Solilux

Arnold van Asselt