/ Functieverandering

Ronald en Frida Tijdeman – Damaris

Dit zijn de uitgangspunten voor het nieuwbouw project Damaris. Een leer-ontwikkelhuis waar jonge moeders met hun kind tijdelijk kunnen verblijven. Jonge moeders die recht hebben op ondersteuning. Baby’s die recht hebben op bescherming en ondersteuning.

De uitgangspunten zijn uitgewerkt door veluwse architecten waardoor ideeën werkelijkheid en realiseerbaar zijn geworden.
Het project bestaat uit een huis en 6 geschakelde studio’s/appartementjes. Het huis bestaat uit twee delen. Een ‘prive’ gedeelte dat dient als woning voor de gezinshuisouders en een ‘werk’ gedeelte dat bestaat uit algemene woonkeuken, was/droog ruimte en op de bovenverdieping een losse logeerkamer met douche en w.c. Deze kamer kan bijvoorbeeld functioneren als kraamkamer, tijdelijk dichtbij.
De studio’s zijn onderverdeeld in hal, huiskamer, slaapkamer. Een functionele ruimte waar moeder en kind kunnen verblijven. Daarnaast krijgen ze de beschikking over een besloten tuin en algemene woonkeuken waar niet alleen de maaltijden worden bereid maar ook beschikbaar is om elkaar te ontmoeten en waar het intern lesprogramma kan worden gevolgd. Door de ligging van het perceel aan de rand van het dorp is het mogelijk om dieren bij huis te houden.

Meer informatie over Damaris is te vinden op www.driestroomhuisdamaris.nl.

Ronald en Frida Tijdeman