Veluwse architecten werkt regelmatig aan bijzondere projecten en één daarvan is Dierenartsen AnimalCare. Dit project zal niet snel worden vergeten dankzij het unieke ontwerp en het nobele werk, maar het blijft ook zeker in het geheugen dankzij de fijne samenwerking met de dierenartsen. We zijn langs geweest bij Dierenartsen AnimalCare om Gerard van Eijden te vragen naar zijn beleving van dit hele proces.

We zijn gevestigd

We zitten tegenover een ontspannen en vrolijke Gerard, de artsen zijn zo goed als gevestigd al vertelt hij wel dat er nog een gereedschapskist in zijn auto staat zodat hij nog wat kleine dingen kan afwerken. Een plankje hier of een lampje daar, maar verder ziet het er allemaal goed uit en is de bedrijvigheid weer in volle gang.

Tot voor kort bestond Dierenartsen AnimalCare uit drie vestigingen; Putten, Ermelo en Harderwijk. Het idee voor één pand bestond al langer, want het heen en weer rijden tussen de verschillende vestigingen bleek niet ideaal. De verschillende locaties stonden een gestroomlijnde en een efficiënte samenwerking in de weg. Daarnaast was het duur om drie locaties te huren en onderhouden. Deze redenen hebben er uiteindelijk toe geleid dat Dierenartsen AnimalCare zich ging vestigen in één gebouw waarin de verschillende disciplines en artsen konden samenkomen.

Waar te beginnen

Er is in eerste instantie gezocht naar bestaande bouw, maar ze konden geen locatie en pand vinden die voldeed aan alle eisen. Zodoende werd de keuze voor nieuwbouw gemaakt. Na de beslissing voor nieuwbouw is het Veluwse architecten direct ingeschakeld. Gerard en de andere artsen hebben namelijk veel ervaring in het genezen van dieren, maar het ontwerpen van een compleet gebouw…dat is nieuw voor ze en ligt uiteraard niet binnen hun expertise. Gelukkig konden de experts van Veluwse architecten ze van A tot Z ontzorgen.

Aantrekkelijke locatie

Het was natuurlijk van belang dat de reistijd van de bestaande klanten niet opeens verdubbeld werd. Het bepalen van de locatie voor het nieuwe gebouw was daarom best een uitdaging. Op aanraden van het Veluwse architecten is er voor de Goede Reede 3 in Harderwijk gekozen omdat het precies tussen de voormalige locaties inzit. Daarnaast is het goed te bereiken en zit het dichtbij de snelweg. Dit laatste is ook een voordeel voor de artsen. Als ze een spoedgeval hebben, zijn ze zo op de grote weg en snel op bestemming.

Naast het praktische aspect van reistijd, is er gekeken naar de zichtbaarheid. Het gebouw is met zijn opvallende ontwerp een echt eyecatcher geworden die goed te zien is vanaf de weg. Hierdoor weten veel meer mensen van het bestaan van Dierenartsen AnimalCare af wat uiteraard weer bijdraagt aan de naamsbekendheid.

Nóg betere zorg

Hoewel Dierenartsen AnimalCare niet slecht zat in Ermelo en Harderwijk, was het toch allemaal wat ouder. Dit schone, ruime en nieuwe gebouw is van alle gemakken voorzien en heeft alles in huis voor het bieden van optimale dierengeneeskundige zorg. Er is ook direct geïnvesteerd in onder andere röntgenapparatuur, waardoor ze zijn voorzien van de nieuwste technologieën.

Daarnaast is de samenwerking sterk verbeterd. Waar er eerst veel gependeld moest worden, kunnen de artsen en het personeel tegenwoordig eenvoudig bij elkaar binnen lopen wat bijdraagt aan het echte team-gevoel. Volgens Gerard was het wel even wennen. Het vereist enige tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken, maar nu het zover is, zou hij het absoluut niet anders willen. De bouw heeft de relatie onderling sterk verbeterd en er overheerst een gevoel van trots om wat er de afgelopen tijd gerealiseerd is. En dat is uiteraard geheel terecht!

Terugkijkend met een goed gevoel 

Op de vraag of hij met een positief gevoel op het proces terugkijkt, antwoordt Gerard volmondig ja. Hij gaf toe dat het een compleet nieuwe wereld voor hem was en hij van tevoren niet had beseft wat er allemaal bij komt kijken, maar daarom was het ook zo ontzettend leerzaam. Volgens Gerard is communicatie en het vinden van de juiste mensen van groot belang. Er moet eerst goed nagedacht worden over wat je zelf wilt en daarna moet dat gecommuniceerd worden naar het gehele team.

Het bepalen en het maken van de keuzes vond Gerard soms al knap lastig, maar het afstemmen van die wensen met het gehele team van aannemers, techneuten en installateurs vond hij helemaal een uitdaging. Hij was daarom erg blij met de hulp van het Veluwse architecten en heeft de samenwerking als zeer prettig ervaren. Het mooie en functionele ontwerp, het ondersteunen in de belangenbehartiging en de kritische blik waarmee naar de bouw werd gekeken, wekte vertrouwen en ontzorgde Gerard en zijn collega’s tijdens het proces. Dankzij de ervaringen van de experts is het gebouw tot in het kleinste detail mooi en praktisch ingericht en zitten alle stopcontacten op de juiste plek.

Altijd blijven lachen

Het is een cliché, maar volgens Gerard moet je altijd blijven lachen. In een proces als dit kom je onvermijdelijk voor uitdagingen te staan en in het geval van Dierenartsen AnimalCare waren dit de afspraken met de gemeente. Door goed te handelen en vooral te blijven lachen, overwin je de uitdagingen altijd. Zo zijn de artsen er lachend doorheen gerold en kunnen ze trots zijn op hun prachtige nieuwe locatie.

Meer zien over dit project?
Lees hier alles over de nieuwe kliniek voor Dierenartsen AnimalCare

Neem contact op

  • Bekijk het Privacy Statement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.